Vad är otanalytics.se

Innan du läser det här avsnittet, rekommenderar jag dig att läsa avsnittet Strategi och Risk.

Strategin är alltså att genom marknadsövervakning hitta lågt värderade tillväxtbolag med goda framtidsutsikter att skapa långsiktigt värde för kunder och aktieägare. Då jag letar bolag som är ganska tidigit i sin kommersiella eller finansiella resa, så är investeringarna relaterade till väldigt hög risk, men också potentiellt stora uppsidor.

Syftet med att dela mina analyser är att dela lärdomar, erfarenheter samt att utbilda. Jag riktar mig till småspararen, som många gånger är den som genom sin oerfarenhet spelar de mer erfarna i händerna. Kan fler ta investeringsbeslut kopplat till värdebaserad bolagsanalys, så har jag uppnåt målet med att öka förutsättningen för andra att göra bättre affärer.

Målsättningen är alltså att de som följer det jag skriver, utvecklas till självständiga tänkare med en än bättre verktygslåda för att få bra avkastning på sina besparingar. Jag förutsätter också att det alltid finns aspekter jag missat, för att kontinuerligt lära mig och utöka checklistan inför varje ny investering. De som följer mina nyhetsbrev bidrar också med observationer och analyser, tillsammans utvecklas vi mot bättre beslut.

Mitt personliga mål är högt satt, att slå index med faktor 10. En orsak är givetvis att kunna hjälpa barnen att ta sig ut i livet, åka på semester, köpa ett gott vin samt att kunna se fram emot ett någorlunda gott liv som pensionär (till vilket jag har många år kvar). Under avsnittet Avkastning kan du se hur det har gått så här långt.

Jag ger inga köprekommendationer, jag delar mina analyser som ligger till grund för min portfölj. Jag omplacerar hela tiden min portfölj, utifrån den information som bolagen delger marknaden samt hur marknaden reagerar på portföljbolagens utveckling. Men min intention är inte att dela mina investeringar eller omplaceringar i realtid eller i närtid. Intentionen med bevakningen av bolag är INTE att påverka direkta investeringsbeslut, utan att kontinerligt dela lärdomar, utbilda och dela erfarenheter.

Jag är helt oberoende i relation till de bolag jag bevakar. Det betyder att mina analyser inte har yrkesrelaterad eller kommersiell koppling, utan är en ren hobbyverksamhet. Jag tar inte betalt för mina analyser, varken från bolag eller följare.

Vem är jag?

Jag är en lagom ung man (f-77) som bor i Åhus med fru och två barn. Jag är uppvuxen i Åtvidaberg och hittade till Åhus via Västerås, Uppsala, Stavanger, Stockholm och Helsingfors.

Jag har en civilingenjörsexamen från KTH i maskinteknik. Gillar konserter, TV-serier och hamburgare. Spelar padel hellre än bra, men nu börjar jag faktiskt att bli lite bättre efter lite lektioner och regelbundet spel. Mina medspelare har tålamod med mig, det gillar jag. Jag sponsrade en tid även en padelspelare på World Padel Tour, Martin Andornino.

Jag har arbetat huvudelen av min karriär i stora globala organisationer. Har varit engagerad i allt från sälj till inköp, från presales till eftermarknad, från IT-tjänster till mat och pendlat mellan att vara enskild medarbetare till att leda flera marknader och stora organisationer. Jag har avvecklat verksamhet och jag har byggt verksamhet. Jag har varit egenföretagare och jag har ansvarat för mångmiljardbelopp i multinationella storbolag. Mitt mål i karriären är att vara fri att göra det jag är bra på, det blir ju också oftast bäst för arbetsgivaren. Min yrkeskarriär har bidragit till att bättre förstå potentialen i de bolag jag analyserar.

Bolagsanalys och aktiehandel är min primära hobby. Delar gärna med mig av mina analyser och gillar dialog kring placeringar med andra intresserade. Strävar på alla plan mot att ständigt utvecklas och blir allt bättre på att lyssna innan jag talar.

Kontakt

Anmäl dig gärna till mina nyhetsbrev, det går alldeles utmärkt att svara via epost direkt på ett utskick så återkommer jag oftast ganska snabbt.

Jag inledde 2024 med en inspirerande promenad i New Yorks finanskvarter. Mitt personliga motto i livet är:

"Äg din business!"